Beixo

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beixo fietsen

Met een Beixo fiets heeft u een unieke fiets in uw bezit, weinig fietsen zijn uitgerust met deze 3 eeuwen oude techniek; de cardanas. De cardanas is bijna net zou oud als de fiets zelf. Vroeger werd de cardanas gebruikt om ervoor te zorgen dat de wijde kleding niet in de ketting kon komen. Doordat de cardanassen toen erg zwaar waren is deze techniek snel ‘verdwenen’. De moderne techniek heeft dit helemaal veranderd, waardoor Beixo al sinds 2005 met deze techniek werkt.

Werking cardanas

De werking van een cardanas is heel eenvoudig. Bij de trappers zitten twee tandwielen met een haakse overbrenging die een as aandrijven. En aan het eind van die as, bij het achterwiel zit weer zo'n setje haakse tandwielen. Deze drijven de versnellingsnaaf aan, die op zijn beurt weer het wiel aandrijft.

Beixofiets met cardanas kopen

Beixo fietsen hebben ten opzichte van een fiets met traditionele ketting meer voordelen dan nadelen. De cardanas is een gesloten systeem waardoor u zeer weinig onderhoud hoeft uit te voeren aan uw Beixo. Doordat er sprake is van een interne smering heeft u ook geen last van vuil, als olie en smeer. Ook op het gebied van veiligheid scoort Beixo hoog. Met geen extern bewegende delen, behoort het doortrappen van versnellingen tot verleden tijd. Met een Beixo fiets zal uw iets meer energieverlies hebben ten opzichte van een traditionele ketting. Dit verschil is minimaal(2%), en heeft als bijkomend voordeel dat een Beixo fiets met cardanas weinig tot geen geluid maakt.