Bianchi fietsen

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bianchi fietsen

De roemruchte geschiedenis van Bianchi begint in 1885, toen een 21 jarige maker van medische instrumenten aan de Via Nirone in Milaan een kleine werkplaats opende. De ontwikkeling van de fiets stond nog in de kinderschoenen en de fietsen van Edoardo Bianchi waren met hun knijpremmen en rubberen luchtbanden zeer innovatief. Al snel werd het vakmanschap en de kwaliteit van de fietsen van Edoardo Bianchi erkend en moest hij een groter pand betrekken om aan de vraag te kunnen voldoen.

 

Bianchi celeste

Zoals Ferrari zijn kenmerkende rode kleur heeft, heeft Bianchi het “celeste”. De legendes over de oorsprong van deze moeilijk te omschrijven zeegroene/turqoise kleur variëren van romantische verhalen over de kleur van de ogen van de koningin van Italië (voor wie Edoardo ooit een fiets bouwde) tot de kleur van de Milanese lucht, tot een mengeling van een partij militaire verf die Edoardo eens op de kop tikte.

 

Bianchi fiets kopen

In meer recente jaren heeft Bianchi grote overwinningen behaald in de Giro d'Italia en Tour de France, tussen de machtige benen van wielerlegendes als Fausto Coppi, Marco Pantani en Mario Cipollini. Als materiaalsponsor van de Team Lotto NL-Jumbo ploeg blijft Bianchi tot op de dag van vandaag meespelen in de hoogste divisie van de wielersport. Sinds 2016 kan je bij Peter Terlouw Tweewielers alle Bianchi fietsen kopen en uitproberen! Klik hier als je op zoek bent naar een: