Wij vertellen jou alles over Cortina elektrische fietsen met Bafang!

Laat je overtuigen door een Cortina e bike met Bafang!

Over Bafang

Tussen fabrikanten met klinkende namen als Bosch, YamahaShimano Steps, Panasonic en Ion valt de merknaam Bafang in eerste instantie misschien niet zo op. Helemaal terecht is dat niet, Bafang timmert namelijk al 10 jaar aan de weg en is inmiddels de grootste fabrikant van naafmotoren voor de elektrische fiets ter wereld! Het hoofdkantoor voor de Europese activiteiten van het merk staat in Nederland, in Wijchen om precies te zijn, onder leiding van Nederlander Jack Brandsen. Hierdoor kan Bafang precies inspelen op hoe wij Nederlanders onze elektrische fietsen gebruiken en hun producten daarop toespitsen. Waar een ebike in andere landen vaak een gadget of hebbeding is, zien wij de e-bike als volwaardig vervoersmiddel en daar komen natuurlijk hele andere eisen op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid bij kijken. 

Meer dan een half miljoen e-bike motoren!

De naam Bafang zal je, tenzij je je in de materie verdiept hebt, niet bekend in de oren klinken. Het zal je daarom misschien verbazen dat ze alleen al in Europa jaarlijks meer dan een half miljoen motoren voor e-bikes verkopen! In eerste instantie was dat vooral “white label” (andere fabrikanten kopen de motoren in en zetten hun eigen merknaam erop) met name voor de goedkope elektrische fiets, maar sinds eind 2014 bedient Bafang specifiek de Europese markt met motoren die specifiek voldoen aan de hoge eisen die wij eraan stellen. Bafang biedt een hoogwaardige voorwielmotor, en een compleet systeem voor de elektrische fiets met middenmotor. 

Cortina elektrische fietsen

cortina elektrische fietsenWij introduceren Bafang motoren in Cortina elektrische fietsen. Het merk Cortina heeft een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt. Het Nederlandse merk dat vooral begon als betaalbaar alternatief op de gevestigde orde (net als Bafang) is inmiddels uitgegroeid tot een echt A-merk, met de kwaliteit en het marktaandeel dat daarbij hoort.

Cortina: Het meest gezochte fietsmerk

Uit Google cijfers van 2017 blijkt dat Cortina het meest gezochte fietsenmerk is en uit het recent verschenen Marketingrapport Rijwielhandel 2017 van Marktdata.nl blijkt dat de Zwolse fietsfabrikant één van de twee grootste stijgers in de e-bike branche is. Cortina heeft door dat e-bikes allang niet meer alleen voor ouderen zijn, maar dat juist ook de E-Roots Transport (de Cortina elektrische moederfiets), De Cortina E-U4 en Cortina E-U5 (Cortina elektrische transportfiets) interessant zijn voor de jongere doelgroep. De Cortina E-U1 is de instap Cortina elektrische fiets. 

Cortina e-bikes met Bafang

De Cortina E-U1 is uitgerust met de H400 Bafang voorwielmotor en is daarmee een degelijke en betaalbare elektrische stadsfiets. De 43 volt voorwielmotor is te combineren met drie accu’s met verschillende capaciteiten; 340 Wh, 450 Wh en 750 Wh. De verlichting en ondersteuningsstand is in te stellen met het bedieningspaneel aan het stuur. 

De eerste Cortina e-bike met een Bafang middenmotor 

Vanaf 2018 komt de eerste elektrische Cortina  met middenmotor. De Cortina E-Octa komt met de 43 volt Bafang middenmotor en biedt dezelfde accukeuze als de Cortina E-U1. De Bafang midden motor heeft een krachtsensor èn een rotatiesensor, wat een heerlijk natuurlijk fietsgevoel oplevert. De motor zit laag en in het midden en het voorwiel is licht, waaroor de fiets bijzonder goed stuurt. Van de Cortina E-Octa komt er ook een luxere versie; de Cortina E-Octa Plus. Met een verende zadelpen, krachtige hydraulische schijfremmen en een uitgebreid luxe kleurendisplay op het stuur, waarop zaken als je snelheid en stroomverbruik af te lezen zijn. 

Al meer dan 10 jaar jouw Cortina dealer!

Om deze en andere Cortina elektrische fietsen te bekijken met de nieuwe Bafang motoren kom je snel naar Peter Terlouw Tweewielers, jouw favoriete Cortina dealer in Zuid-Holland!