KOGA E-Nova - de mooiste elektrische fiets?

De KOGA E-Nova biedt enorm veel comfort. De comfortabele zithouding, betrouwbare middenmotor van Bosch en de onderhoudsarme naafversnelling vormen de ideale combinatie voor elke fietsrit.

De KOGA E-Nova is een luxe elektrische fiets, een combinatie van een elektrische stadsfiets en toer fiets. De gesloten kettingkast en versnellingsnaaf zijn kenmerken van een stadsfiets, maar met zijn acht versnellingen is hij ook geschikt om wat grotere fietstochten te maken. De 8-versnellingsnaaf is van de Japanse specialist Shimano, en de hydraulische velgremmen die KOGA monteert komen van het Duitse Magura, een specialist op dit gebied. De KOGA Feathershock geveerde voorvork en de geveerde zadelpen zorgen voor een geweldig comfort, ook bij lange tochten.

De accu van de KOGA E-Nova is geïntegreerd in de achterdrager en is eenvoudig uitneembaar. Dat is handig als je de accu binnen wilt opladen, en wanneer je de elektrische fiets op een fietsendrager wilt plaatsen, omdat de totale fiets zonder accu zo’n 2,4 kilo lichter is.

De krachtige Bosch middenmotor beschikt over een koppel van 50 Nm. ‘Koppel’ is het woord waarmee de kracht die de motor kan leveren wordt uitgedrukt; hoe groter het koppel, hoe meer kracht. Hoeveel kracht je zelf nog op de pedalen moet leveren is via de besturingsunit aan het stuur  in te stellen door te kiezen uit verschillende rijprogramma’s, en alle informatie die je nodig kunt hebben is af te lezen op het Intuvia display. De KOGA E-Nova is hiermee eenvoudig, veilig en intuïtief te bediening tijdens iedere rit.

De sterke Bosch middenmotor levert een heel natuurlijk aanvoelende, gelijkmatige ondersteuning tijdens het fietsen. Dat komt doordat de e-bike een trapkrachtsensor én een rotatiesensor heeft. Deze sensoren meten niet alleen hoe snel de pedalen draaien, maar ook de kracht die je erop uitoefent. Deze informatie wordt naar het motormanagement gestuurd, die daarmee de berekent hoeveel kracht de motor levert. De combinatie van trapkracht- en rotatiesensoren is een ideale combinatie die je in elektrische fietsen uit een lager segment eigenlijk niet terugvindt.

E-Nova yellow grey 1920x700

Wat maakt de KOGA E-Nova de beste e-bike?

EBIKE-KOGA-BOSCH-DISPLAY

De Intuvia display biedt met zijn losse besturingsunit aan het stuur een eenvoudige, veilige en intuïtieve bediening tijdens iedere rit. Het display biedt een duidelijke weergave van alle beschikbare informatie.

EBIKE-KOGA-BOSCH-BASEMENT

De Bosch middenmotor is naadloos geïntegreerd in het frame. Het 3-sensoren-systeem meet 1000 keer per seconde aan welke ondersteuning de fietser behoefte heeft.

STADTOUR-KOGA-SMOOTHWELDING

Super smooth-welded aluminium frame; waar mogelijk zijn de lasnaden van een KOGA frame perfect geëgaliseerd zodat er een volkomen glad oppervlak ontstaat. Dit is niet alleen visueel aantrekkelijk maar het vermindert bovendien de kans op corrosie rondom de lasnaden.

STADTOUR-KOGA-CABLE-INTEGRATION

De kabels lopen door de framebuizen en zijn daardoor beter beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien is de fiets gemakkelijker schoon te houden en ziet het er veel strakker en mooier uit.

STADTOUR-KOGA-FEATHERSHOCK

De KOGA Feathershock voorvorkvering is een unieke innovatie en speciaal ontworpen voor de enthousiaste toerfietser. De Feathershock heeft een sportieve uitstraling, is comfortabel en bovendien veel lichter dan een standaard model verende voorvork. Bovendien reageert deze ingebouwde veereenheid alleen als het noodzakelijk is. De vork geeft extra comfort voor polsen en schouders zonder verlies van het directe rijgevoel. 

STADTOUR-KOGA-GRIPS

Ergonomische handvatten voor een aangenaam comfortabele grip en goede ondersteuning van de handen.

STADTOUR-KOGA-CHAINTENSION

Innovatief kettingspansysteem, perfect geïntegreerd in het frame voor een optimale functionaliteit met een clean design.

STADTOUR-KOGA-JUSTERA

De KOGA Justera voorbouw is een lichtgewicht verstelbare stuurpen die met één bout eenvoudig in hoogte te verstellen is. De bijbehorende spacer vervangt de traditionele ringen waardoor de voorbouw één geheel vormt met het frame.

STADTOUR-KOGA-SOLEMATE

KOGA’s SoleMate pedalen zorgen ervoor dat de ideale voetpositie automatisch aangenomen wordt. De concave vorm van het pedaal stimuleert om met de bal van de voet te trappen in plaats van het midden van de voet. Hierdoor ontstaat een efficiëntere trapbeweging.

E-Nova 500 1920x700

Waarom een KOGA kopen?

KOGA is niet de eerste de beste. Al sinds de oprichting in 1974 staat het merk KOGA (toen nog Koga Miyata) voor topfietsen van de beste kwaliteit. Tot 2010 werden er frames door Miyata geproduceerd en heeft de merknaam als toevoeging Miyata gedragen. Tegenwoordig produceert KOGA hun fietsen zelf met de hand in Heerenveen. Het is dan ook niet voor elke fietsenwinkel weggelegd om Selected KOGA dealer te worden. KOGA vindt het belangrijk dat u voor de aankoop van uw fiets goed geadviseerd wordt en dat uw fiets rijklaar gemaakt wordt, zodat u veilig kunt fietsen. Om dit te garanderen en u te verzekeren van goede service en garantie, verkopen zij hun fietsen via geautoriseerde dealers. Peter Terlouw Tweewielers in Barendrecht, net onder Rotterdam mag zich met trots Selected KOGA dealer noemen!

RESEARCH & DEVELOPMENT

KOGA's uitgangspunt bij het ontwikkelen van een nieuw model is altijd het beste product maken voor de gepassioneerde (en veeleisende) fietser. KOGA besteedt veel aandacht aan afwerking, door onderdelen vloeiend en harmoniërend te integreren. Als dat niet mogelijk is met bestaande onderdelen, ontwikkelen ze die zelf. Dat geeft KOGA fietsen de herkenbare look en stijlvolle uitstraling. Less is more!

QUALITY CENTER

KOGA biedt een compromisloze garantie op kwaliteit. KOGA heeft fors geïnvesteerd in een eigen testlaboratorium waar een team van specialisten de materialen blootstelt aan de zwaarste testen. Daardoor zijn zij in staat fietsen te bouwen met een grote duurzaamheid.

HANDGEBOUWDE PERFECTIE

Alle KOGA fietsen worden met de hand gebouwd in de faciliteit in Heerenveen. Hierbij is één monteur verantwoordelijk voor de volledige afmontage van een fiets. Het handbuilt by KOGA logo op het frame staat garant voor deze eigenzinnige aanpak. Van het individu, voor het individu. Die betrokkenheid bij het product zie je terug in het resultaat. Perfectie tot in de finesses.

100 PROCENT

KOGA voert een intensieve controle uit op de fietsen die in Heerenveen gebouwd worden. Alle fietsen gaan één voor één op de testbank voor een nauwkeurige inspectie om te garanderen dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen.