E-Bike Guide: De Beste Elektrische Fietsen Rond €2000

Met een budget van €2000,- zijn we de echte instappers voorbij. In deze klasse hoef je niet op een houtje te bijten en kun je een comfortabele A-merk elektrische fiets verwachten met e-bike techniek van een gerenomeerd merk, wat zorgt voor betrouwbare prestaties, een goede actieradius en soepele trapondersteuning. 

De goede voornemens waarmee we 2020 zo optimistisch begonnen zijn voor de meesten van ons alweer een beetje naar de achtergrond verdwenen. Meer bewegen, zuiniger met je geld omgaan en meer sparen, wat meer aan het milieu denken en vaker leuke dingen doen; het zijn nog steeds goede ideeën, maar het kost in de praktijk allemaal wel iets meer moeite dan je van tevoren dacht. Maar wat als wij je nu vertellen dat een e-bike kopen al die doelen in één keer een stuk dichterbij brengt?

 

Ok, een elektrische fiets is natuurlijk niet gratis, maar als je het afzet tegen brandstof, parkeren, verzekering en belasting voor de auto én de steeds hoger wordende kosten van het OV is het toch een investering waar je op de langere termijn van profiteert. Voor rond de €2000,- heb je echt een héle mooie e-bike, en om je een duidelijk beeld te geven van waar dat geld nou precies in gaat zitten bij het kopen van een elektrische fiets hebben we deze guide voor de beste e-bikes van 2020 in elkaar gedraaid.

 

Elektrische fietsen zijn er natuurlijk in alle vormen en maten, en van relatief goedkoop tot ronduit duur. Naast het type e-bike waarnaar jij op zoek bent, wat voornamelijk afhangt van hoe jij je fiets gebruikt, is het dan ook slim om na te denken over hoeveel je eraan uit wilt geven. €2000,- is een mooi rond bedrag, en volgens ons is het een prijsklasse die een mooie balans biedt tussen prijs en functionaliteit. Het kan goedkoper, maar dan lever je wel iets in op functionaliteit. Het kan allemaal ook nog veel opulenter, maar daarvoor moet er ook dieper in de buidel getast worden. In de prijsklasse rond €2000,- moeten de meeste mensen volgens ons toch een ebike kunnen vinden die aan hun eisen voldoet!

 

Met een budget van €2000,- zijn we de echte instappers voorbij. In deze klasse hoef je niet op een houtje te bijten en kun je een comfortabele A-merk elektrische fiets verwachten met e-bike techniek van een gerenomeerd merk, wat zorgt voor betrouwbare prestaties, een goede actieradius en soepele trapondersteuning. Daarnaast is de algehele kwliteitsbeleving een stuk hoger dan van de echte prijsvechters, de bouwmarktfietsen en de ‘eigen import’ merken, en zijn de aftersales en verkrijgbaarheid van onderdelen een stuk beter voor elkaar.

 

Tegelijk kun je van een e-bike in deze prijsklasse ook weer niet álles verwachten, helemaal als je er buitengewone dingen mee gaat doen. Elektrische fietsen uit het middensegment, waar we in dit artikel naar kijken, zijn perfect als je je fiets redelijk intensief gebruikt voor dagelijkse ritten naar het werk en/of recreatieve fietstochten in het weekend. Ben je echter van plan om je ebikenaar het buitenland mee te nemen de bergen in, zéér lange tochten te maken of met een kruissnelheid van 45km/u wilt rijden (zogenaamde speed e-bike of pedelec), dan kun je misschien beter kijken naar een fiets uit een hoger segment die daar beter op berekend is.

 

Onze top e-bikes rond €2000,-

We hebben in drie categoriën drie van de beste betaalbare e-bikes op een rijtje gezet. Negen topfietsen dus, allemaal even goed, welke het beste bij jou past is afhankelijk van of je een elektrische stadsfiets, een e-bike voor woon-werkverkeer, of een sportieve e-bike zoekt:

 

Elektrische stadsfiets

Sparta F8e

De F8e Ltd is een veelzijdige, comfortabele elektrische fiets met een verende voorvork en zadelpen, die geschikt is voor zowel de dagelijkse ritten als recreatieve tochten. Met de geruisloze voorwielmotor en 500Wh accu geniet je extra van de omgeving. Deze Sparta e-bike biedt je ook comfortabel rijgemak. Door de rotatiesensor kom je met minimale inspanning toch makkelijk vooruit en met de Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf en 5 ondersteuningsstanden altijd de snelheid naar wens.

 

Cortina E-Common

De ‘normale’ Common werd al verkozen tot Fiets van het Jaar, dit is de e-bike versie! De Cortina E-Common is een trendy e-bike van het populaire Nederlandse merk Cortina met een opvallend en robuust aluminium frame, slimme achter- en voordrager en toffe kleurencombinaties. De Cortina elektrische fiets is voorzien van een krachtige Bafang voorwielmotor met een koppel van 40Nm en 9 ondersteuningsstanden. Dit is de versie met Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf en rollerbrakes, maar hij is er ook met een nóg krachtigere Bafang middenmotor, eventueel in combinatie met Nexus 8 versnellingen en hydrualische remmen. Standaard met 340Wh accu, optioneel uit te breiden naar 450Wh of 750Wh.

 

Gazelle CityGo C7 HMS

De Gazelle CityGo C7 HMS kon bijna niet toepasselijker genoemd worden; het is een op en top stadsfiets en gaan doet deze Gazelle e-bike bijna vanzelf. Het frame is stevig maar toch licht door het gebruik van aluminium. De verlichting werkt op de accu waardoor gedoe met batterijen verledentijd is, en voor optimale bescherming is de verlichting geïntegreerd zodat deze niet gesloopt of gejat wordt in de fietsenstalling. De antilekbanden zijn van Continental en zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik door e-bikes en in de bagagedrager zit een handige opbergbak voor de insteekketting die je in de stad natuurlijk nodig hebt. De elektrische fiets van Gazelle heeft een Shimano Steps E5000 middenmotor en de instapaccu is meteen een flinke 400Wh, welke optioneel is uit te breiden naar 500Wh.

Sparte F8e kopen

Sparta F8e
Dames | Heren

- Geruisloze voorwielmotor
- Nexus 8 versnellingsnaaf
- Hydraulische velgremmen

Cortina E-Common kopen

Cortina E-Common
Dames | Heren

- Krachtige Bafang voorwielmotor
- Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf
- Rollerbrakes

Gazelle Citygo C7 HMS kopen

Gazelle CityGo C7 HMS
Dames | Heren

- Shimano Steps E5000 middenmotor
- Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf
- Accu op de onderbuis van het frame


Elektrische woon-werkfiets

Giant Entour E+

Dankzij geavanceerde sensoren bepaalt en levert deze Giant e-bike precies de juiste hoeveelheid ondersteuning, zodat jij moeiteloos en in alle comfort korte en lange afstanden aflegt. De Giant Entour E+ is uitgerust met wat Giant ‘Hybrid Cycling Technology’ noemt; een uniek systeem waarbij je niet alleen uit 5 ondersteuningsstanden kunt kiezen, maar door slimme sensoren die trapkracht, acceleratie en hellingshoekmeten ook automatische ondersteuning mogelijk maakt. De krachtige Yamaha middenmotor levert dan precies zoveel ondersteuning als je nodig hebt, tot maximaal 300%. De standaard 300Wh accu is optioneel uit te breiden naar 400Wh of 500Wh

 

Gazelle Paris C7 HMB

De basis van de Gazelle Paris C7 HMB wordt gevormd door een stevig en stabiel aluminium frame, waarbij de dames e-bike een ruime lage instap heeft. Dit vergemakkelijkt het op- en afstappen en vergroot de stabiliteit en je zelfvertrouwen tijdens het fietsen. Deze Gazelle elektrische fiets is daarbij zéér fraai afgewerkt; de lasnaden en kabels zijn onzichtbaar weggewerkt. Een Nexus 7 versnellingsnaaf van Shimano, hydraulische velgremmen van Magura en niet op de laatste plaats een Bosch Active Line Plus middenmotor maken het plaatje compleet. De standaardaccu van 300Wh is tegen meerprijs uit te breiden naar 400 of 500Wh.

 

Cortina E-Octa

De E-Octa is een echte allround e-bike van Cortina. De veelzijdige elektrische fiets heeft de sterke Bafang middenmotor welke is gekoppeld aan een trap kracht- en rotatiesensor, wat betekent dat de motor een nauwkeurige aanvulling geeft op de kracht die je zelf op de pedalen levert. Dit resulteert in een heerlijk soepele, natuurlijk aanvoelende fietsbeleving. De geveerde voorvork strijkt daarbij het wegdek glad voor ontelbare kilometers moeiteloos fietsplezier. Het Bafang display biedt naast het aansturen van de 5 ondersteuningstanden uitgebreide functies zoals snelheid, dagafstand, totale afstand, accu-aanduiding en verlichting. Cortina is onder jongeren al het meest populaire fietsenmerk van Nederland, maar met de E-Octa zet Cortina een elektrische fiets neer die in alles volwassen is.

Giant Entour kopen

Giant Entour E+
Dames | Heren

- Krachtige Yamaha middenmotor
- Nexus 8 versnellingsnaaf
- Hydraulische schijfremmen

Gazelle Paris C7 HMB kopen

Gazelle Paris C7 HMB
Dames | Heren

- Bosch middenmotor
- Nexus 7 versnellingsnaaf
- Hydraulische velgremmen

Cortina E-Octa kopen

Cortina E-Octa
Unisex lage instap

- Bafang middenmotor
- Nexus 8 versnellingsnaaf
- Hydraulische schijfremmen

Sportieve elektrische fiets

Sparta R5e

De Sparta R5e City Smart, niet te verwarren met de ‘gewone’ Sparta R5e, is een echte Sparta ebike, die door Sparta zelf omschreven wordt als een “No-nonsense smart e-bike“. ‘No-nonsense’ is in dit geval absoluut geen eufemisme voor ‘bare bones’; de elektrische fiets is uitgerust met de zeer speciale achterwielmotor die een uniek rijgevoel biedt, 5 versnellingen, 5 ondersteuningsstanden en sportieve hydraulische schijfremmen en is volledig connected & protected via de handige smart module met onder andere diefstalbescherming en track & trace. Hier lees je alles over de Smart e-bikes van Sparta. De standaard 300Wh accu is optioneel uit te breiden naar 400Wh of 500 Wh.

 

Giant Fathom E+ 3 €2199,-

Deze elektrische mountainbike is het equivalent van een Range Rover; net zo thuis in de stad als capabel in het terrein. De Giant Fathom E+ 3 is een hardtail e-bike die met hetzelfde gemak singletracks en trails met  heuvels en technisch terrein slikt, als waarmee hij de stedelike omgeving trotseert. De dikke 2.4" banden, voorvork met een veerweg van 120mm (voorzien van lockout) en een robuust ALUXX SL aluminium frame. In de matzwarte kleurstelling is het een heuse Urban Assault Bike, waar we niet voor niets de boa’s in de ruige stadsjungle van Rotterdam mee hebben mogen uitrusten. De 'Syncdrive Sport' aandrijving koppelt een 70 Nm sterke middenmotor van Yamaha aan Giant's eigen PedalPlus 6-sensor technologie die een automatische ondersteuningsstand mogelijk maakt. De standaard 500Wh grote accu, die mooi in het frame is geïntegreerd, is in een uur tot 80% op te laden.

 

Batavus Bryte E-go

Met de krachtige middenmotor van Yamaha hoef je niet te kiezen. De motor is met een koppel van 70Nm de kragtigste die Batavus gebruikt, en heeft daarmee altijd meer dan voldoende kracht voor sportieve prestaties. Het frame, dat ontworpen is met mooie dynamische lijnen, maakt een comfortabele én sportieve zit mogelijk. De verende voorvork verhoogt het comfort terwijl het gewicht door het de mono shock ontwerp laag gehouden is. De Shimano Nexus 8 versnelingsnaaf biedt daarnaast bruikbare en efficiënte verzetten, terwijl het in vergelijking met een derailleursysteem veel minder onderhoud vergt. Met sportieve aspiraties is het natuurlijk ook belangrijk om goed te kunnen remmen; de Magura hydraulische velgremmen (een compleet gesloten systeem dat werkt met oliedruk in plaats van een remkabel) heb je altijd goed doseerbare stopkracht in overvloed.

Sparta R5e City Smart kopen

Sparta R5e
Dames | Heren

- Stille en sterke achterwielmotor
- 5 geïntegreerde versnellingen
- Hydraulische schijfremmen
- Smart diefstalbescherming

Giant Fathom E+ kopen

Giant Fathom E+ 3
Unisex model

- Syncdrive Sport (Yamaha) middenmotor
- Shimano Deore 1x9 versnellingen
- Mountainbikewaardige schijfremmen

Batavus Bryte E-go kopen

Batavus Bryte E-go
Dames | Heren

- Krachtige Yamaha middenmotor
- Nexus 8 versnellingsnaaf
- Hydraulische schijfremmen