De nieuwe Bianchi Nitron: de mountainbike met een snelheidsobsessie

De nieuwe Bianchi mountainbike is een raceklare carbon 29er MTB, een ontwikkeld met feedback van Bianchi’s pro team en voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van XC mountainbiking.

Bianchi Nitron

De nieuwe Bianchi Nitron mountainbike

In het DNA van elke Bianchi fiets zit een competitieve spirit, een behoefte aan racen en een verlangen om te winnen. De geheel nieuwe Bianchi Nitron is een wedstrijdklare, 29 inch, carbon hardtail MTB. Deze nieuwe Bianchi carbon mountainbike neemt de racewinnende prestaties van de Bianchi Methanol, de pro level 29er mountainbike van Bianchi, en maakt deze prestaties bereikbaar voor de cross country en marathon privateers.

Sublieme controle

Het Bianchi Nitron frame is gebouwd met behulp van Bianchi’s geavanceerde carbon lay-uptechnologie en van de balhoofdbuis tot de uitvaleinden zijn de buisprofielen doordacht en fijngeslepen voor de beste prestaties. Met framematen van 15, 17, 19 en 21 inch vindt elke rijder zijn perfecte pasvorm.

 Een BB92 trapas, tapered balhoofdbuis, Boost 148 en een korte liggende achtervork werken samen om een direct trapplatform te creëren en de beste krachtoverbrenging te bereiken.

Pro rider input

De Bianchi Nitron mountainbike heeft een nieuwe, fijngeslepen 'race ready'-geometrie om renners te helpen een competitief voordeel te behalen in snelheid en wendbaarheid - om elke singletrack-bocht haarscherp aan te snijden en elke drop perfect te landen, zelfs op volle snelheid.

Bianchi’s team van pro ridersinspireerde ook de toevoeging van interne kabelgeleiding voor een dropper zadelpen op de Nitron. Professionele cross country mountianbikers zien we steeds vaker met een dropper zadelpen en de nieuwe Bianchi Nitron integreert deze naadloos.

Precisie componenten

De Bianchi Nitron is leverbaar met verschillende afmontages, allemaal betrouwbare raceklare groepen in hun prijs- en prestatieniveau. Het frame voorziet in een interne kabelrouting voor een Shimano side-swing voorderailleur.

 

TECHNISCHE KENMERKEN

- Full carbon monocoque frame

- Race ready 29" geometrie

- Tapered balhoofdbuis

- PressFit 41x92mm bottom bracket

- 12x148 Boost spacing achter

- High Direct Mount voorderailleur

- Full carbon dropouts met PM160mm

- Interne kabelgeleiding voor Shimano Side-Swing voorderailleur en dropper zadelpen

- 27,2 mm zadelpen

- 4 maten (15, 17, 19, 21”)

 

Cortina Speed LTD

SHIMANO XT / SLX 2X11sp

Kleur: Zwart

Vork: Fox 32 SC 29 "Prestatiesafstandsbediening, 100 mm

Wielen: Wtb KOM light i23 29 "velgen / Formula-hubs

Banden: Kenda Honey BadgerXC Pro - 29x2.20, DTC / Tubeless Race compound, Tubeless race

Zadel: Selle Royal Silk S1

Adviesprijs: €2599,-

 

SHIMANO DEORE 2x10sp

Kleur: Celeste en Rood

Vork: Rock Shox Judy Gold RL 29 "Only Air 100mm

Wielen: Wtb KOM light i23 29 "velgen / Formula-hubs

Banden: Kenda Honey BadgerXC Pro - 29x2.20, DTC / Tubeless Race compound, Tubeless race

Zadel: Selle Royal Silk S1

Adviesprijs: €1899,-

 

Bianchi Nitron

Bianchi Nitron