Licht én aero: de gloednieuwe Focus Izalco Max Disc 2019!

Focus heeft de afgelopen maanden de spanning aardig opgevoerd. Terwijl Giant en Bianchi de dikste fietsen presenteerden als onderdeel van hun 2019 collectie, bleef het rond het Duitse merk stil. Natuurlijk presenteerde ook Focus haar 2019 collectie, die er prachtig uitzag, maar een écht topmodel ontbrak nog. Tot vandaag, want vandaag om 12:00 lanceerde Focus de Focus Izalco Max Disc!

Het vlaggenschip van Focus: de Izalco Max Disc

Vandaag presenteert Focus dan eindelijk haar flagship model dat gerust de strijd aan kan met de gloednieuw gepresenteerde Giant Propel Disc en de Bianchi Oltre XR4 Disc: de Focus Izalco Max Disc! Waarom zou je moeten kiezen tussen een aero racefiets en een klimfiets? Het frame van de Focus Izalco Max Disc is opgetrokken uit MAX carbon. MAX Carbon Technology maakt een uiterst lichte constructie mogelijk: de zeer stijve High Modulus carbonvezels zijn verwerkt in een uitgekiende oriëntatie, wat een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid mogelijk maakt.

Elke Izalco Max dezelfde rij-eigenschappen met S.S.P.S.

De stijfheid wordt per framemaat nog verder geoptimaliseerd door toepassing van steekassen voor en achter, en een technologie die Focus ‘Stable Stiffness per Size’ of S.S.P.S. noemt. Een frame in de maat XS heeft natuurlijk andere verhoudingen dan een XXL frame; Focus optimaliseert de stijfheid specifiek voor elke framemaat.

Hypermoderne aero racefiets

Daarnaast is de Focus Izalco Max Disc een hypermoderne aero racefiets, welke in de windtunnel is geoptimaliseerd. De Focus Izalco Max Disc 9.9, Focus Izalco Max Disc 9.8 en Focus Izalco Max Disc 9.7 hebben een speciaal voor de Izalco Max ontwikkelde aerodynamische stuurpen, welke samen met het Easton EC90 Aero carbon stuur en het geïntegreerde balhoofd de remleidingen en versnellingskabels volledig binnendoor geleidt. De Focus Izalco Max Disc 8.9, Focus Izalco Max Disc 8.8 en Focus Izalco Max Disc 8.7 doen het iets rustiger aan met een traditionele “normale” stuurpen, maar ook bij deze modellen verdwijnen de kabels net achter de balhoofdbuis het frame in om nooit meer teruggezien te worden.

De Izalco Max Disc biedt échte prestaties

Al deze innovaties maken de Focus Izalco Max Disc sneller dan de oude Izalco Max. In theorie zal dat allemaal wel; in het wielrennen is marginal gains natuurlijk the name of the game. Maar in de praktijk vertaalt het zich ook in meetbare nummers: met dezelfde wielen en afmontage en een berijder in dezelfde zitpositie is de nieuwe Focus Izalco Max Disc met 200Watt input anderhalve minuut sneller over 50 kilometer! En dat is geen tijdsbesparing die alleen de pro’s kunnen behalen: volgens cyclinganalytics.com is ruim 85% van de fietsers in staat om een uur lang 200Watt vermogen te leveren. Real world prestaties voor échte mensen dus!


Focus Izalco Max Disc 9.9

Shimano Dura-Ace Di2
elektronisch schakelen

Easton EC90 Aero carbon stuur

Izalco Max custom carbon stuurpen
met interne kabelgeleiding 

DT SWISS ARC1450 carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 9.9 kopen

Focus Izalco Max Disc 9.8

SRAM Red eTap
elektronisch schakelen

Easton EC90 Aero carbon stuur

Izalco Max custom carbon stuurpen
met interne kabelgeleiding 

DT SWISS ARC1450 carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 9.8 kopen

Focus Izalco Max Disc 9.7

Shimano Ultegra Di2
elektronisch schakelen

Easton EC90 Aero carbon stuur

Izalco Max custom carbon stuurpen
met interne kabelgeleiding 

DT SWISS ARC1450 carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 9.7 kopen


Focus Izalco Max Disc 8.9

Shimano Ultegra Di2
elektronisch schakelen

BBB stuur en stuurpen

DT SWISS PRC1450 Carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 8.9 kopen


Focus Izalco Max Disc 8.8

Shimano Ultegra

BBB stuur en stuurpen

Novatec R5 carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 8.8 kopen


Focus Izalco Max Disc 8.7

Shimano105

BBB stuur en stuurpen

Alexrims CF45 carbon wielset

Focus Izalco Max Disc 8.7 kopen