Castelli Aero fietskleding

De afgelopen jaren is aerodynamica een steeds grotere factor bij racefietsen. “Vroeger” was aerodynamica het domein van tijdritfietsen en triatlonfietsen. Vooral in de laatstgenoemde categorie zie je bizarre, soms bijna buitenaards uitziende creaties, maar door de reglementen van de UCI zijn in de tijdritfietsen van de pro’s nog enigszins de lijnen van een “gewone” racefiets zichtbaar. Ok, je moet misschien een beetje door je ooghaartjes kijken, maar in bijvoorbeeld de Giant Trinity van tijdritspecialist Tom Dumoulin zijn nog steeds de dubbele driehoek van een traditioneel fietsframe te herkennen.

Castelli shirt en bibshort

Castelli fietskleding

In de laatste jaren heeft de aero racefiets zijn intrede gedaan; een “gewone” racefiets waarmee je in een peloton kunt fietsen, sprinten, klimmen en zonder enig probleem lange ritten kunt rijden. Voorbeelden hiervan zijn de Bianchi Aria en de dit jaar gepresenteerde Giant Propel Disc, een aero racefiets met schijfremmen en 100% weggewerkte kabels.

Alle beetjes helpen natuurlijk, en één van de ontegenzeggelijke voordelen van zo’n aero racefiets is dat hij er gewoon bruut uitziet, maar hoe je het ook wendt of keert blijft de berijder de grootste windvanger van de hele fiets. Als je op zo’n uitgekiende, door de windtunnel gevormde fiets gaat zitten met fietskleding waar een shar-pei puppy jaloers op zou worden, doe je natuurlijk veel van de voordelen van je aero fiets teniet.

Castelli Free AR 4.1 shirt

Castelli heeft de oplossing. De aerodynamische fietskleding van de Italiaanse fabrikant levert échte aerodynamische voordelen. De wind heeft minder grip op je, wat zich direct vertaalt in efficiënter fietsen. Het aerodynamische fietsshirt van Castelli is de Castelli Free AR 4.1 en is een huzarenstukje van techniek. Castelli past verschillende stoffen toe die er allemaal anders uitzien en aanvoelen. Castelli noemt Velocity stof, Nervato stof en mesh van verschillende dichtheden. Behalve het helpen met de warmteregulatie van je lichaam, levert dit Castelli fietsshirt je bij een snelheid van 40 km/u 12 Watt winst op!

Castelli Free Aero Race Bibshort

De fietsbroek die daarbij past is de Castelli Free Aero Race Bibshort. Deze Castelli fietsbroek doet in technologie niet onder voor het shirt. Ook hier passen de Italianen verschillende stoffen toe, die ook allemaal een mooie naam hebben gekregen. “Forza stof” en “Vortex Dimpled stof” zegt in eerste instantie misschien niet zo veel, maar als je de bibshort in handen hebt geloof je het meteen. De Vortex Dimpled stof doet denken aan de deukjes in de velgen van Zipp, ook een partij die wel iets van aerodynamische prestaties weet. Platgestikte naden, lie-flat bretels, een zeem die sneller zweet afvoert en brede leg grippers van Giro Air mesh verhogen het comfort, terwijl je volgens Castelli 10 Watt bespaart bij een snelheid van 50 km/h.

Wij hebben ook Rogelli fietskleding!

Castelli wielerkleding is de crème de la crème onder fietskleding, toegespitst op de fietser die geen concessies wil doen. Je krijgt absoluut waar voor je geld, maar goedkoop is anders. We willen bij Peter Terlouw Tweewielers de meest veeleisende fietser het beste materiaal onder de zon bieden, maar tegelijk willen we het laagdrempelige karakter van het sportfietsen benadrukken en ook de minder veeleisende renner van dienst zijn met gewoon goed spul voor een eerlijke prijs. Daarom hebben wij ook fietskleding van het merk Rogelli. In onze fietsenwinkel in Barendrecht is een uitgebreide collectie wielerkleding voor elke beurs en prestatieniveau te zien, voelen en passen!