Bianchi presenteert de gloednieuwe 2019 Bianchi Sprint!

Bianchi, het merk van de mintgroen/turquoise (‘Celeste’) rachemachines uit Treviglio (Bergamo, Italië), introduceert de Bianchi Sprint!

Bianchi heeft sinds haar oprichting in 1885, toen Edoardo Bianchi op slechts 20 jarige leeftijd een werkplaatsje opende in Milaan, een reputatie opgebouwd als misschien wel dé meest tot de verbeelding sprekende fabrikant. De legendarische renner Fausto Coppi boekte zijn grootste successen op een Bianchi. Het stokje werd overgenomen door grote namen als Gimondi, Pantani, Ullrich en Cipollini, en nu rijdt ‘onze eigen’ ploeg Jumbo-Visma vele overwinningen tegemoet op de Italiaanse racefietsen in de kenmerkende Celeste kleur.


Bianchi Celeste

Over die kleur doen trouwens verschillende verhalen de ronde. Edoardo zou eens een fiets geleverd hebben aan de koningin van Italië, en hem gelakt hebben in de kleur van haar ogen. Een minder romantisch verhaal is dat de kleur het resultaat is van een partij militaire verf die Bianchi na de eerste wereldoorlog op de kop heeft getikt. Weer een andere versie van het verhaal is dat de celeste kleur de kleur van de lucht boven Milaan weerspiegelt.

Bianchi Sprint 2019

De laatste telg in de Bianchi racefietsen familie die het celeste jasje mag dragen is de Bianchi Sprint. De naam “Sprint” verwijst terug naar de beroemde stalen racefiets uit de jaren ’70 met dezelfde naam. Maar vergis je niet, de Bianchi Sprint 2019 is in alles een racefiets van nu. De 2019 Bianchi Sprint vult het gamma van de Bianchi Oltre en Bianchi Aria van onderen aan; de Sprint is een aantrekkelijk geprijsde carbon racefiets, welke toch de exclusieve expertise van het merk Bianchi biedt.

Allround met een hint aero racefiets

De Bianchi Sprint is een allround racefiets met een subtiele aero features. Als je naar het carbon frame van de Bianchi Sprint kijkt, zie je dat hij gebruik maakt van zogenaamde ‘kamm tail’ technologie. Deze uitgekiende buisvorm is, wanneer de wind recht van voren komt vrijwel net zo aero als de bekende druppelvormige aerofoil, maar van de zijkant gezien is de vorm een stuk minder diep. Hierdoor heeft zijwind er minder grip op en is deze buisvorm aerodynamischer als de wind niet recht van voren komt.

 

Bianchi Sprint Disc

Ook helemaal van 2019 is het feit dat de Bianchi Sprint ook met schijfremmen leverbaar is. Behalve de ‘normale’ Bianchi Sprint 105 en Bianchi Sprint Ultegra met velgremmen, is er ook de Bianchi Sprint Disc. De Bianchi Sprint 105 Disc en Bianchi Sprint Ultegra Disc zijn respectievelijk uitgevoerd met de Shimano 105 R7020 en Shimano Ultegra R8020 groepsets, met hydraulische schijfremmen dus. Alle versies hebben een 11-speed aandrijflijn met twee voorbladen. Alle versies van de 2019 Bianchi Sprint zijn leverbaar in Celeste, de Ultegra en Ultegra Disc uitvoeringen zijn daarnaast ook in glanzend zwart leverbaar.

Bianchi Sprint Disc Sram Force eTAP Axs

De Sprint is ook verkrijgbaar met de nieuwe Sram Force Etap Axs groepset. 

 2019 Bianchi Sprint geometry

Bianchi Sprint kopen? Natuurlijk bij Peter Terlouw Tweewielers!

Vanaf vandaag kun je bij ons de Bianchi Sprint kopen! Informeer bij ons naar de verschillende uitvoeringen en prijzen!

- Bianchi Sprint Disc Force eTAP AXS, 12sp, adviesprijs €4299
- Bianchi Sprint Disc Ultegra, 11sp, adviesprijs €2999
- Bianchi Sprint Disc 105, 11sp, adviesprijs €2599
- Bianchi Sprint Ultegra, 11sp, adviesprijs €2299
- Bianchi Sprint 105, 11sp, adviesprijs €2099